Ondra vaří kuře na medu
U nás doma děti milují kuře na medu. Nevím, jestli jim tolik chutná nebo je spíš baví patlat se v marinádě. Každopádně vaření tohoto jídla je zabaví na dobrých 20 minut.
Dnes vařil můj 4letý Ondra. Jak se mu to povedlo, uvidíte ve videu :).
Recept
Kuře na medu
Kuřecí stehna zadní (počítám vždy 4 stehna na osobu)
Kečup s medem v poměru 3:1 (na 3 lžíce kečupu dejte 1 lžíci medu)
- např. na 20 zadních stehen dávám 6 lžic medu a 18 lžic kečupu
Koření na kuře
Olej na omaštění plechu
Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte kečup s medem a do této „kaše“ nasypte koření na kuře. Vše pořádně promíchejte. V této marinádě postupně obalte kuřecí stehna, vyrovnejte je na plech politý olejem, zalijte trochou vody (případně na plech vylijte zbytek marinády) a pečte v troubě na maximu. Asi po 15 minutách kuřecí stehna obraťte a pečte, dokud nezačnou hnědnout.
U nás je největší boj o výpek z kuřete, dávám ho do misky a každý si pak na talíř přidá, kolik potřebuje.
Kuře na medu jíme s pečivem.